هر نو رسته ای که در جستجوی دانش و عبادت رشد کند تا بزرگ شود، خداوند روز قیامت پاداش هفتاد و دو صدیق را به او می دهد . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
Learning Sciences / علوم یادگیری
اهمیت سواد خواندن
شنبه 97 مهر 7 , ساعت 10:45 صبح  

 سواد خواندن، یکی ازمهم ترین توانایی های اکتسابی دانش آموزان در دوره آموزش ابتدایی است. مهارت خواندن، پایه یادگیری همه موضوعات درسی و غیر درسی است. مطالعه کودکان می تواند برای تفریح یا برای رشد فردی آن ها باشد و آن ها را قادر به شرکت در اجتماعات بزرگ تر سازد. مطالعه پرلز بر مبنای مفهوم توانایی خواندن یعنی توانایی تفکر، تعمق و بازتاب بر متون مکتوب و استفاده از این متون به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف فردی و اجتماعی (به عبارت دیگر خواندن برای انجام دادن) شکل گرفته است. امروزه نیز به جای تأکید بر مهارت و درک خواندن، بر توانایی دانش آموزان در استفاده از اطلاعات کسب شده از طریق خواندن تأکید می شود. در مطالعه پرلز، سواد خواندن به توانایی درک و استفاده از قالب های متنی اشاره دارد که مورد نیاز جامعه هستند و یا برای فرد ارزشمندند. این تعریف برای تمام سنین و بیشتر زبان ها درست است و اهمیت خواندن در مدرسه و زندگی روزانه را نشان می دهد. تعریف مطالعه پرلز از سواد خواندن عبارت است از :« توانایی درک و استفاده از قالب های متنی که مورد نیاز جامعه هستند و یا برای فرد ارزشمندند. افرادی که متنی را مطالعه می کنند به شکل های مختلف آن را معنا بخشی می کنند. آن ها می خوانند تا یاد بگیرند، می خوانند تا در اجتماعات مختلف مدرسه یا زندگی روزانه شرکت کنند و یا برای سرگرمی و لذت بردن مطالعه می کنند».

این نگاه به خواندن برگرفته از نظریه هایی است که سواد خواندن را به عنوان فرایندی سازنده و تعاملی می دانند. معنا از تعامل بین متن و فردی که آن را مطالعه می کند و در بافت تجربه ای خاص از خواندن، ایجاد می شود. افراد قبل، حین و بعد از خواندن، از مجموعه ای از مهارت ها، راهبردهای شناختی و فراشناختی و دانش برای معناسازی استفاده و برای کسب دانش برای ارتباط با دنیا و خودشان از متون مختلف استفاده می کنند.(برگرفته از کتاب در دست انتشار "فهم پرلز" )


نوشته شده توسط دکتر حسین قاسم پورمقدم | نظرات دیگران [ نظر] 
درباره وبلاگ

Learning Sciences / علوم یادگیری

دکتر حسین قاسم پورمقدم
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 26 بازدید
بازدید دیروز: 13 بازدید
بازدید کل: 486051 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
گوش دادن[2] . هدفها . ارتباط زبانی . انتخاب و سازماندهی روشها . انعطاف پذیری . برنامه درسی زبان ملی‏ - آموزش زبان ملی در دوره ابتدایی . پیام - شناخت زبان - ارتباط زبانی- ذهن و زبان . تجربه زبانی . تفکر مدار . خاستگاه برنامه . راهنمای برنامه درسی زبان فارسی . روش تدریس . زبان آموزی . زبان شناختی . سازماندهی محتوا . شناخت گرایی . شیوه تدوین کتابهای فارسی . عناصر برنامه . عناصربرنامه . فهمیدن . قابلیت مدار .
نوشته های پیشین

برنامه ریزی درسی
علمی و پژوهشی
برنامه درسی فارسی
مهارت های زبانی
نظام آموزشی آلمان
اخبار
خواندن
معرفی کتاب
لوگوی وبلاگ من

Learning Sciences / علوم یادگیری
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

چهار مرحله برای آموزش درک مطلب
درک مطلب
تولد رویکرد ارتباطی در آموزش زبان
مهارت های اساسی قرن حاضر
تلفیق در برنامه درسی - الگوی هانتر و شریر
الگوی طراحی برنامه درسی سیلور و الکساندر
انتخاب و سازماندهی محتوا
راهنمای برنامه درسی حوزه های تربیت و یادگیری
هفت اصل طلایی یادگیری
کلاس انشا : باران
راهبردهای عمومی فهم خواندن
آموزش از راه دور
اهمیت سواد خواندن
[عناوین آرشیوشده]