هرکه دوست دارد بداند نزد خدا چه موقعیتی دارد، به موقعیت خدا نزد خودش توجّه کند ؛ زیرا خدا بنده را در همان جایگاهی می نهد که او خدا را نزد او، در چنان جایگاه نهاده است. [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
Learning Sciences / علوم یادگیری
پرورش قدرت روان خوانی
دوشنبه 87 شهریور 25 , ساعت 4:56 عصر  
  • به کودکان کمک نمایید که نحوه خواندن روان را بیاموزند. برای این کار ازآنان بخواهید که داستانهای جدیدی مطالعه نموده و داستانهای قبلی را نیز هر روز بازخوانی نمایند.
  • با خواندن مؤثر متنهای سخت تر به صورت روزانه برای کودکان و با کودکان، به آنها کمک نمایید که لغت، زبان و ایده های بیشتری را در کتابها تجربه نمایند. 
  • اطلاعات کتابها را به سایر وقایع مورد علاقه کودکان، مثل تعطیلات، حیوانات خانگی، خواهر و برادر و بازیها، ارتباط داده و کودکان را در گفتگو و صحبت کردن در باره موضوعات وارد نمایید.
  • هم در داستانها و هم در متون علمی، کنجکاوی و شگفتی آنها را تهییج نمایید. برای مثال هنگام خواندن داستان یا متن بپرسید «فکر می کنی احمد چه کار خواهد کرد؟»، «فکر می کنید پدر چه احساسی دارد؟» یا «فکر می کنی قورباغه ها در زمستان چه کاری می کنند؟ آیا فکر می کنید مشکلی وجود دارد؟ چرا؟»
  • استراتژیهای درک مطلب را مدل سازی نموده و به دانش آموزان راهنمایی و کمک ارائه دهید.
  •  
  • به این نکته اشاره کنید که چگونه عنوان و اسم یا تیتر کتابها موضوع کتاب را بیان می کند.
  • به دانش اموزان کمک کنید که ایده های اصلی ارائه شده در متن را به همراه جزئیاتی که از ان حمایت می کند تشخیص دهند. اشکال و تصاویر کمک می کنند که ایده های اصلی اشکار شوند و ارتباط بین متن و تصاویر به دانش آموزان کمک می نماید که چیزی را می خوانند درک کنند.
  • به کلمات تازه و نااشنا اشاره نموده و معانی آنها را بررسی نمایید. این کلمات را مرتباً مطرح کرده و دانش آموزان را تشویق کنید که در کفتگوهای خود از این کلمات استفاده نمایند.
  • به دانش اموزان نشان دهید که چگونه از سرنخها و راهنماییهای متن استفاده نمایند تا معنی یک کلمه ناآشنا را تشخیص دهند. تحقیقات نشان می دهد که بیشترین رشد دامنه لغات به هنگام فراگرفتن لغات جدید در حین مطالعه صورت می گیرد.

نوشته شده توسط دکتر حسین قاسم پورمقدم | نظرات دیگران [ نظر] 
درباره وبلاگ

Learning Sciences / علوم یادگیری

دکتر حسین قاسم پورمقدم
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 41 بازدید
بازدید دیروز: 35 بازدید
بازدید کل: 486101 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
گوش دادن[2] . هدفها . ارتباط زبانی . انتخاب و سازماندهی روشها . انعطاف پذیری . برنامه درسی زبان ملی‏ - آموزش زبان ملی در دوره ابتدایی . پیام - شناخت زبان - ارتباط زبانی- ذهن و زبان . تجربه زبانی . تفکر مدار . خاستگاه برنامه . راهنمای برنامه درسی زبان فارسی . روش تدریس . زبان آموزی . زبان شناختی . سازماندهی محتوا . شناخت گرایی . شیوه تدوین کتابهای فارسی . عناصر برنامه . عناصربرنامه . فهمیدن . قابلیت مدار .
نوشته های پیشین

برنامه ریزی درسی
علمی و پژوهشی
برنامه درسی فارسی
مهارت های زبانی
نظام آموزشی آلمان
اخبار
خواندن
معرفی کتاب
لوگوی وبلاگ من

Learning Sciences / علوم یادگیری
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

چهار مرحله برای آموزش درک مطلب
درک مطلب
تولد رویکرد ارتباطی در آموزش زبان
مهارت های اساسی قرن حاضر
تلفیق در برنامه درسی - الگوی هانتر و شریر
الگوی طراحی برنامه درسی سیلور و الکساندر
انتخاب و سازماندهی محتوا
راهنمای برنامه درسی حوزه های تربیت و یادگیری
هفت اصل طلایی یادگیری
کلاس انشا : باران
راهبردهای عمومی فهم خواندن
آموزش از راه دور
اهمیت سواد خواندن
[عناوین آرشیوشده]